matildaslondon.blogg.se

Au pair i London 2014/15

Bildbomb

Kategori: Allmänt, Au Pair i London

Förbered er på bildbomb för i helgen har det hänt grejer. I lördags var det tänkt att jag och Amanda skulle åkt till IKEA men eftersom att vi båda hade jobbat rätt sent så var vi inte särskillt sugna på att stiga upp tidigt och åka dit. Isället åkte vi till Ealing där det skulle finnas ett New Look. Amanda hade hittat en jättfin klänning på internet som hon ville ha. Men förra helgen när vi var inne i London var den slutsåld i båda affärerna på Oxford Street så vi höll tummarna att den skulle finnas här istället, det gjorde den tyvärr inte.. Det blev shopping på primark och poundland istället och middag på Nandos. Vid 16 tiden sa jag och Amanda hejdå för hon skulle hem och jobba och jag skulle bege mig in mot Hyde Park Corner där jag skulle möta Malin och ett gäng andra tjejer. Vi skulle till ett ställe som heter Winter Wonderland. Alltså detta ställe.. jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Om ni tänker er en yta som minst är lika stor som Liseberg fylld med karuseller, stånd där de säljer allt möjligt som har med julen att göra, matstånd, pubbar, isrink, lampor och människor i mängder så kanske man kan få en liten bild av vad det är. Det som var lite ofattbart var att tänka att det i vanliga fall är en park. När man gick runt där var det så stort att det knappt gick att fatta att allt detta är uppbyggt för att sedan monteras ner om lite mer än en månad. 
Idag har jag och Amanda varit på Natural History Museum och kollat på gamla dinosaurie-sklett, utställning om människokroppen, hur jorden skapades, en massa häftiga stenar och en massa andra saker. Dagen avslutades på Bella Italia med spaghetti bolognese. Mums.
 
Här är bilder från lördagen.
 
Här kommer bilder från idag.
 

Long time no see

Kategori: Allmänt, Au Pair i London

Nu har mamsen varit på besök. Vi hade en jättebra helg med skavlan inspelning, Matilda-musikal, lite shopping och en massa mys. Tyvärr började jag känna mig sjuk i onsdags förra veckan så lagom till torsdag kväll när mamma kom passade även febern på att komma. Åt ipren både i fredags och hela lördagen, söndagen var lite bättre men fortfarande så jag fick ta tabletter.
Har de senaste dagarna haft extremt mycket hemlängtan. Allt började i måndags förmiddag troligtvis när jag insåg att mamma skulle åka hem dagen efter. Då grät jag för första gången sedan jag kom hit. Tisdag förmiddag var likadan men då fanns iaf fortfarande mamma kvar och kunde trösta. På eftermiddagen när jag kom hem efter att ha varit och sagt hejdå till mamma på stationen brast det fulständigt. Min enda önskan just då var att få sätta mig på ett flyg och åka hem. Onsdagen gick bra, jag var rätt deppig och inte särskillt pigg på livet men jag grät inte. Dagen idag har väl varit okej. När barnen hade gått till skolan i morse och jag stod i köket för att fixa undan morgonstöket kom den värsta känslan av ensamhet jag någonsin upplevt. Jag smsade Amanda och frågade om jag fick komma hem till henne bara för att slippa vara ensam så när jag var färdig tog jag bussen till Kew. På eftermiddagen jobbade jag några timmar och nu ikväll har jag skypat med mamma och Natti. 
 
Granen vid Covent Garden
 
Inne på Covent Garden
 
Besök utanför dörren