matildaslondon.blogg.se

Au pair i London 2014/15

Bio

Kategori: Allmänt, Au Pair i London

Igår var jag och Amanda på bio på Leicester square. Jag såg en trailer på en film som heter Love Rosie innan jag flyttade hit och desto längre tiden har gått och desto fler gånger jag har sett trailern desto mer har jag velat se filmen. Den hade premiär i onsdags så igår bestämde vi oss för att gå och se den och på riktigt så är det en av de bästa filmerna jag har sett. Den hade allt! Ni vet när man har sett en film och man tycker den var så bra så man vill se den en gång till.. Så är det med denna ;)
Efter bion gick vi upp genom SOHO till GBK (gourmet burger kitchen). Åt en kycklingburgare med en skit god oreo-milkshake till. När middagen var uppäten gick vi ner mot piccadilly och Leicester square igen och till slut hade vi gått så långt så vi var vid covent garden. Därifrån gick vi sedan bort mot Waterloo för att ta det sista tåget mot Richmond.
 
Om ni klickar på kategorin "bucketlist" så har jag uppdaterat lite med datum när jag har gjort de olika sakerna.
 
 
 
 
 
 

Get lost at Harrods

Kategori: Allmänt, Au Pair i London

Som rubriken säger var det precis vad jag och Amanda gjorde i lördags eftermiddag. Efter lite shopping på Oxford street och ett besök på den stora Nike affären (vet inte om den var 5 eller 6 vångingar hög!) tog vi bussen ner till Knightsbridge för att besöka Harrods för första gången sedan jag kom hit. Det var första gången Amanda var där men jag kan gissa att det inte var det sista ;) 
Efter att ha klämt och känt på en massa dyra väskor, klänningar och jackor hittade vi efter mycket om och men julavdelningen. Även om det fanns en massa julsaker måste jag säga att jag var lite besviken. Tyvärr vet jag inte vad det var jag blev besviken på.. haha. Kanske att det inte var särskillt "juligt" inrätt utan att det var som att komma till vilken julavdelning som helst. Efter julavdelningen blev det ett besök vid maten. (Skriver maten för det låter bäst, dock var vi mest där sötsakerna och teerna är..) Efter Harrods var det att skynda sig hem för att snabbt svarva om för utgång.
 
Designa dina egna Nike skor
 
En massa Nike Air Force 1 som hängde i taket
 
En av säker 20 hyllor med bara träningsbyxor
 
 
 
 
 
 
 
 

IKEA

Kategori: Allmänt, Au Pair i London

Igår styrde vi vår kos mot IKEA. Det var Emma, My, Amanda, Lisa, Malin och jag som åkte dit ihop. Främst var det nog köttbullarna som lockande men även känslan av att komma "hem". Köpte en orkidé och en kruka som jag ska ha på mitt rum sen blev det även lite svenskt lösgodig, ett marabou daim och lite andra småsaker.
 
Ursäkta att inte hela blomman är med på kortet men så här ser det iaf ut jämte sängen nu.
 
När vi gick in på IKEA funderade jag på om de kanske har brickan som det står Älmhult här också men jag var rätt övertygad om att den inte skulle finnas, det visade sig att jag hade fel. Jag har aldrig blivit så glad över att ha fel innan ;)
 
Man kunde välja mellan small, regular och large så jag tänkte att regular skulle vara den vanliga med 12 köttbullar men det visar sig vara 15 (!!!) köttbullar... Snacka om att jag var mätt efteråt.
 
Vad betyder mjösa? Alla varor har ju svenska namn här också men mjösa var ett nytt ord för mig.
 
Finns nog inte jättemånga i detta land som vet vad Pjätteryd är. Jag vet att det ska finnas någon sak på IKEA som heter Liatorp men den kunde jag ine hitta.
 
En liten hörna av julavdelningen. 
 
Hahah här går det även att köpa snaps?!